FIFA World Cup 2002

loading...

Неотдавна разсъждавах дали има смисъл да излизат други футболни игри, след като съществува FIFA. Простият и ясен извод беше, че това е излишно. Кралят е един. Оказа се обаче, че съм се лъгал зверски. Останал съм заблуден и с объркани представи. Пропуснал съм да се сетя за останалите футболни игри на ЕА. Забравил съм да помисля за World Cup 2002. :-)

Според много хора отделът на компанията просто прави маркетингов трик с цел припечелване на повече пари около популярни футболни мероприятия. Смело мога да кажа, че това не е така. Ще се уверите в това, след като разберете какво ни готвят пичовете от ЕА. По техни думи, те не издават модификация на FIFA 2002, адаптирана за конкретно футболно събитие, а пускат изцяло нова игра!

Едва ли има фен на футбола, който да не е играл FIFA. Ето че сега наближава Световното първенство и всеки от нас би искал да може да го преиграва колкото си поиска на компютъра. Благодарение на FIFA World Cup 2002 това става възможно.

Разбра се, че тя ще бъде посветена на първенството в Южна Корея и Япония през тази година и ще излезе малко преди него. Това ще е и третата подред игра на ЕА, посветена на футболен шампионат. Очевидно след успешните опити с World Cup 98 и Euro 2000 Electronic Arts са решили да ни зарадват с още едно заглавие в този дух. Това ще е официалната и единствена игра, получила лиценз от FIFA за представяне на световното по футбол на РС. Затова и ще мога да спя спокойно, че няма да ми се налага да играя крапове, посветени на идващия футболен шампионат. Този лиценз автоматически осигурява правата за имената на всички отбори с истинските им играчи, както и дизайна на всички 20 корейски и японски стадиони. Едва ли обаче това ще ви учуди - ЕА винаги са били изрядни в това отношение.

Имайте предвид също, че FIFA World Cup 2002 ще бъде с различен интерфейс от този на FIFA 2002. Ще има и няколко нови типа игра. Но вече просто стана традиция във всяка следващо заглавие да се появява по нещо ново. Отдавна отмина времето, в което всяка версия беше почти сходна с предишната. След като във FIFA 2002 беше въведено двойно подаване с един бутон (Space), в тазгодишната игра на ЕА ще има нова комбинация, наречена

"Air Play"

Тя ще се изпълнява само с един клавиш и ще помага доста при играта с топка във въздуха. С нея ще се контролират и всякакви типове ножици, трикови изпълнения и по-атрактивни волета от въздуха.

Графичният енджин няма да бъде модифицирана версия на стария.

Авторите уверяват, че са разработили изцяло нов, който е много подобрена версия на този от FIFA 2002. Той предлага по-гладки анимации, по-динамична публика, а освен всичко е и по-олекотен. След като FIFA-та тръгваше на слаби машини при резолюция 1024х768, представете си как ще върви World Cup 2002 тогава...