FIFA 09

loading...

Петнадесето поредно издание на култовата футболна симулация

Четиринадесет години и петнадесет FIFA игри! Това е тежката равносметка, която сме длъжни да направим, преди да се насочим към FIFA09 - поредното издание на култовата футболна симулация на ЕА. Интересно ми е, как се чувстват сега хората, които казват - всяка фифа е същата като предишната. Хайде драги критици - сравнете Fifa 94 с Fifa 09? Или Fifa 98 с 09? Или Fifa 2000 с 06? Извода, който може да бъде направен и с невъоръжено око, е че твърдението "Всяка FIFA е еднаква с предишните", може да бъде изказано, едва ли не, само от много късогледи хора.

Ако сравянваме

например изданието от 2003 с това от 2004 разликте не са много, но ако го сравним с това от 2005, нещата стават по-сериозни. Да не говори за сравнения през две, три и повече години. Сега обаче, когато имаме 14 години история и 15 версии на любимата на много хора игра, лесно можем да сравним кое, как и в каква насока се е променило. Истината е, че FIFA се развива постоянно, подобрява се и новите и свежи идеи на авторите все повече и повече превръщат преживяването наречено FIFA, в адски вълнуващ момент, или по-скоро период.

Какво може да се каже за Fifa 09? Разбира се, може да срещнете стотици хора, които ще защитават мнението на лаика - "Всяка фифа е еднаква" - и те всички ще бъдат в дълбока грешка. В новата фифа има толкова много промени, колко в PES не са интегрирали от започването на злощастната японска серия. Като започнем от факта, че тази версия на FIFA е разработване специално за РС и за първи път получаваме РС кустомизирана FIFA, и продължим с безкрайните промени по физиката на топката, терена, играчите и изкуствения интелект на отборно и индивидулано равнище...